
50 dkg cékla
4-5 evõkanál csíráztatott búza
2 dl kefir
1 tubus majonéz
1 kiskanál méz
1 zúzott fokhagyma
citromlé
csipetnyi õrölt köménymag
kapribogyó a díszítéshez
Elkészítés:
A megmosott céklát egészben kuktafazékban a legjobb megfőzzük. Közben a majonézt a kefirrel, a fokhagymával, a citromlével, a mézzel és a köménymaggal ízesítjük. A megfőtt, kihűlt és meghámozott céklát káposztareszelőn lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk, és a csíráztatott búzával együtt a mártásba keverjük. A tetejét kapribogyóval díszítjük, jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő:
55 perc
Energia (kcal):
150
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: