Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Müzlis omlett



Hozzávalók:
6 tojás
6 gerezd fokhagyma
2 evõkanál kukoricacsíra-olaj
1 dl natúr joghurt (kultúrázott)
1 nagy fej vöröshagyma
1, 5 evõkanál rozspehely

õrölt fehérbors
õrölt kömény
õrölt gyömbér
pirospaprika
snidling vagy petrezselyemzöld

Elkészítés:

A rozspelyhet összekeverjük a joghurttal, a 6 egész tojást felverjük, beletesszük a sót, borsot, õrölt köményt és gyömbért, alaposan összekeverjük. A vöröshagymát karikára szeljük, a fokhagymát pedig apróra vágjuk, majd belekeverjük a fûszerezett, felvert tojásba. Ugyanezt tesszük a müzlis joghurttal is. Az egészet alaposan felverjük, majd felforrósítjuk a két evõkanál kukoricacsíra-olajat, és ráöntjük az elõkészített anyagot és megsütjük. Sütés közben a tetejét megszórjuk õrölt pirospaprikával és petrezselyemzölddel vagy snidlinggel.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/muzlisomlett1.htm