Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Narancsos sárgarépaleves



th_narancsos-sargarepaleves.jpg [1]
repaleves1 [1]
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
3 dkg vaj
1 dl narancslé
1, 2 liter zöldségalaplé
1 kis vöröshagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű

bors
tejföl, reszelt szerecsendió a tálaláshoz
Elkészítés:

Meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát. A vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba tesszük, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Kis lángon 20 percig főzzük, vagy amíg a répa megpuhul. Hagyjuk kihűlni. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazékba, és újra felmelegítjük. Tányérokba merjük, minden adag tetejére teszünk egy kanálnyi tejfölt, és megszórjuk szerecsendióval. Díszíthetjük egy-egy ágacska kakukkfűvel is.


Elkészítési idő:
kb. 55 perc
Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:
Epebetegek sovány tejföllel, vagy anélkül tálalják a levest, és a hagymát is kihagyhatják belőle.


A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/repaleves_narancsos1.htm