Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Rakott karfiol



karfiol [0]
Hozzávalók:
80 dkg karfiol
30 dkg darált sertéshús
4 evõkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 dl kefir
4 dkg lecsó
fûszerpaprika
õrölt bors


Elkészítés:

A felmelegített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a darált sertéshúst és erõs tûzön sóval, fûszerpaprikával, borssal ízesítve pároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót . Közben a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben elõfõzzük.

Egy hõálló edényt kikenünk olajjal, elterítjük benne a karfiol felét, rásimítjuk a párolt húst, majd rátesszük a megmaradt karfiolt. A tetejét kefírrel meglocsoljuk, elõmelegített sütõben átsütjük.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):
370
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/rakottkarfiol.htm