[0]
Hozzávalók:8 patkó alakú, egyenként kb. 20 dkg-os pontyszelet
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál zabkorpa
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
só
őrölt fekete bors
A sütéshez: bőven olaj
Elkészítés:
A halat megmossuk, ha lehet, a bőrét éles késsel lefejtjük, majd a szeleteket megsózzuk, esetleg megborsozzuk, és félretesszük. A zsemlemorzsát meg a zabkorpát összekeverjük. A halszeleteket a szokásos módon a zabpehelylisztbe, a felvert tojásba és a korpás morzsába forgatva bundázzuk. Közepesen forró olajban 6-8 perc alatt megsütjük, majd papírszalvétára szedve a fölösleges zsiradékot jól leitatjuk róla.
Majonézes burgonyasaláta illik köretnek hozzá.
További karácsonyi receptek [0]
Elkészítési idő:
30 perc
Energia (kcal):
790
Energia (kj):
Forrás:
Hargitai György
Tippek:
Tanácsok: