Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Rántott ponty



fortunate_ponty1 [0]
Hozzávalók:
8 patkó alakú, egyenként kb. 20 dkg-os pontyszelet
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál zabkorpa
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojás

őrölt fekete bors
A sütéshez: bőven olaj

Elkészítés:

A halat megmossuk, ha lehet, a bőrét éles késsel lefejtjük, majd a szeleteket megsózzuk, esetleg megborsozzuk, és félretesszük. A zsemlemorzsát meg a zabkorpát összekeverjük. A halszeleteket a szokásos módon a zabpehelylisztbe, a felvert tojásba és a korpás morzsába forgatva bundázzuk. Közepesen forró olajban 6-8 perc alatt megsütjük, majd papírszalvétára szedve a fölösleges zsiradékot jól leitatjuk róla.

Majonézes burgonyasaláta illik köretnek hozzá.

További karácsonyi receptek [0]


Elkészítési idő:
30 perc
Energia (kcal):
790
Energia (kj):

Forrás:
Hargitai György
Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/ponty1.htm