Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Sült cukkini citromos öntettel



Hozzávalók:
5 db közepes méretű cukkini
5 gerezd fokhagyma
fél citrom
olívaolaj
só, bazsalikom, bors

Elkészítés:

Mossuk meg a cukkinit, és szeleteljük hosszában ujjnyi vastagságúra. Sózzuk meg mértékletesen, hagyjuk állni kb. 20 percig, töröljük szárazra, és süssük ropogósra mindkét oldalát. Tegyük papírszalvétára, hogy az olaj eltávozhasson. Keverjük össze az olívaolajat, a bazsalikomot, a borsot, az összezúzott fokhagymát és a citrom levét. Azonnal is tálalhatjuk a cukkinit, ráöntve a keveréket, de ha egy óráig állni hagyjuk a keverékkel leöntve, akkor az ízek jobban összeérnek.

Pirítóssal tálalva kiváló vacsora az egész családnak.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:
A cukkini vitamindús zöldség; a fokhagyma és az olívaolaj a szívés érrendszeri betegségek ellen véd; a bazsalikom pedig antibakteriális hatású. Ennek a receptnek szinte minden alkotórésze gyógyerõvel bír. Bánjunk csínján a sóval! A candida-diéta kezdeti szakaszában is fogyasztható.


A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/csultcukkini.htm