350 g édes linzertészta (ha mélyhűtött, felolvasztva)
225 g (1 csésze) túró
200 g vörös szőlő, felezve, szükség szerint kimagozva
150 ml habtejszín
4 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál víz
1/2 kávéskanál tiszta vaníliaaroma
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra (gázsütőn 6-os fokozat). A tésztát kinyújtjuk és kibélelünk vele 6 mély, 9 cm-es, hullámos peremű kis sütőformát. Megszurkáljuk az alapjukat, kibéleljük sütőpapírral és sütőbabbal. 10 percig sütjük, kivesszük a sütőpapírt és a babot, majd a formákat még 5 percre visszahelyezzük a sütőbe, míg a tészta megpirul, és teljesen átsül. Kiszedjük a formákból, és rácson hagyjuk kihűlni.
Közben egy tálban összekeverjük a túrót a tejszínnel, a vaníliaaromával és a porcukorral. A masszát szétadagoljuk a tésztakosárkákba. Elegyengetjük a felületüket, és a tetejükön elrendezzük a szőlőket.
A sárgabaracklekvárt átszűrjük egy edénybe, hozzáadjuk a vizet, és kevergetve addig hevítjük, amíg egyenletes nem lesz. Ezután rámerjük a szőlőre és hagyjuk kihűlni.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: