Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Tarka zöldséges nyárs



zoldsegnyars1 [0]
Hozzávalók:
2 cukkini
8 zárt kalapú csiperkegomba
8 koktélparadicsom
8 fekete olajbogyó
4 evõkanál olívaolaj

frissen õrölt feketebors
édes pirospaprika-õrlemény
2 késhegynyi szárított kakukkfû

Elkészítés:

Megmossuk, megtisztítjuk a cukkinit, majd vastag karikákra vágjuk. Az olajbogyók magját eltávolítjuk, a gombát megmossuk és megtisztítjuk, a paradicsomot megmossuk. Ezután a cukkiniszeleteket, olajbogyókat, gombát és paradicsomot 4 nyárson egyenletesen elosztjuk. Kisebb tálban jól összekeverjük az olívaolajat sóval, borssal, paprikával és kakukkfûvel, majd megkenjük vele a zöldséges nyársakat. Kb. 10 percre grillsütõbe helyezzük a nyársakat, és közben még egyszer egyenletesen megkenjük a fûszeres olajjal. Végül tálcán vagy 4 tányéron elrendezzük õket, és azonnal tálaljuk.

Személyenként körülbelül 2 g fehérjét, 6 g zsírt, és 2 g szénhidrátot tartalmaz.


Elkészítési idő:
20 perc
Energia (kcal):
62
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept42.htm