Hozzávalók:
20 dkg hajdina
2 kg TV paprika
25 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
1 dl olaj
60 dkg darált pulykahús
2 db leveskocka
1 csokor petrezselyem
csipetnyi só
Elkészítés:
Pároljuk meg az olajon a hagymát, majd gyúrjuk össze a darát hússal, a hajdinával és az apróra vágott petrezselyemmel. Adjuk hozzá a csipetnyi sót. Távolítsuk el a paprika magházát, és töltsük meg a töltelékkel. Készítsünk a leveskockából annyi levest, hogy meg tudjuk benne fõzni a paprikákat. Ha kész, tegyük kivajazott tûzálló tálba, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és süssük össze.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok:
A hajdina napjainkban ismét reneszánszát éli, ami nem csoda, hiszen értékes a vitamin- és ásványi anyag tartalma. A proteinekben gazdag pulykahús kiváló a fehérje pótlására.
A sajt a candida-diéta elsõ két hetében elhagyandó, a paprikát sajt nélkül tegyük a sütõbe. A késõbbiekben is olyan sajtokat válasszunk, melyek nem penészképzõdéssel, gombaérleléssel készülnek.