Hozzávalók:
30 dkg csirkehús
1 közepes méretû (másfél kg) tök
20-25 dkg gomba
ecet
só
bors
A besamelmártáshoz:
1 dl tejszín
1 dl tejföl
2 tojás
1dl tej
2 evõkanál liszt
fél csokor kapor
Elkészítés:
A tököt kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét, a nem magvas részeket félrerakjuk. A gombát tetszõlegesen fûszerezve megpároljuk. Hozzákeverjük a félrerakott tökbelet, megborsozzuk. Ezalatt a két fél tököt ecetes vízben megfõzzük.
A besamelmártáshoz a tejben áthevítjük a lisztet, majd a tûzrõl levéve kihûtjük. Ha kihûlt beleütünk két tojássárgáját, majd belekeverjük a tejszínt, a tejfölt, és a kaprot, majd megsózzuk. Kicsit adunk a gombás töltelékhez, melyet beletöltünk a tökbe. A többit a tetejére öntjük, végül sütõben megsütjük. Köretként rizs vagy héjában sült krumpli illik hozzá.
Elkészítési idő:
1 óra 10 perc
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: