Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Tokaji szõlõkrém (mikrohullámon)



szolotokai [0]
Hozzávalók:
25-25 dkg fehér és piros szõlõ
1, 5 dl frissen préselt fehér szõlõlé
1, 5 dl tokaji szamorodni
4 evõkanál cukor
2 tojás
2 evõkanál citromlé
1 evõkanál étkezési keményítõ
néhány szem szõlõ a díszítéshez

Elkészítés:

A szõlõt megmossuk, a nagyobb szemeket félbevágjuk, és ki is magozhatjuk. Ha elkészült, 2-2 evõkanál szõlõlével, citromlével, porcukorral és szamorodnival összekeverjük, majd 5-10 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Közben a tojásokat az étkezési keményítõvel, a maradék borral, a szõlõlével valamint a cukorral habosra keverjük, majd tûzálló tálba töltjük, és 650 wattal 2 percig melegítjük. Ezután habverõvel még egyszer jól felverjük, s változatlan teljesítménnyel 1 percig melegítjük. Akkor jó, ha krémszerûen besûrûsödött. Végül ismét felverjük, és a kompótos tálakba szórt szõlõszemekre öntjük.


Elkészítési idő:
10 perc + az érlelés
Energia (kcal):
243
Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept49.htm