Hozzávalók:
Kb. 1 kg-os csirke 8 részre vágva
190 ml citromlésûrítmény
4 evõkanál ketchup
3 evõkanál barnacukor
1 evõkanál fehér ecet
1 kávéskanál szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mindegyikbõl: õrölt gyömbér, paprika, vöröshagymapor, kakukkfû, bazsalikom, só, bors
kb. 60 g liszt
5 evõkanál olívaolaj
Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a citromlésûrítményt, a ketchupot, a cukrot, az ecetet, a szójaszószt, a gyömbért és a többi fûszert.
Forgassuk meg a csirkét a lisztben, forrósítsuk fel az olajat, és süssük barnára. Öntsük le az olajat, majd öntsük a mártást a csirkére, és lassú tûzön fõzzük 35-40 percig fedõ alatt. A hosszabb fõzés alatt az ízek összeérnek, a zamatos, illatos vacsora már csak tálalásra vár. Kínálhatjuk friss salátával, vagy rizzsel.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: