![th_zsiregetoital.jpg th_zsiregetoital.jpg](https://mail.vital.hu/files/th_zsiregetoital.jpg)
![zsiregetoital zsiregetoital](https://mail.vital.hu/files/images/zsiregetoital.jpg)
20 dkg ananász
1 kicsi gyömbér
1 dl frissen facsart narancslé
1 teáskanál méz
1 csipet fahéj
fél evőkanál apróra vágott citromfűlevél
Elkészítés:
Tisztítsuk meg az ananászt, szeleteljük fel, és tegyük egy turmixolásra alkalmas edénybe. Tegyük hozzá a felaprított gyömbért, a mézet, a fahéjat és a citromfűlevelet, öntsük hozzá a narancslevet. Alaposan turmixoljuk össze. A vitamindús italt az illatos, friss citromfűlevél teszi igazán zamatossá.
Tápanyagtartalom: 2 g fehérje, 32 g szénhidrát, 0 g zsír
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
140
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok:
Az ananász legértékesebb hatóanyaga a bromélia nevű enzim, mely jelentős szerepet játszik a zsír égetésében, emésztést gyorsító hatása révén pedig gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Ananász fogyasztása javasolt még a bélrendszer zavarainál, meghűlés és vérszegénység esetén. Figyelem! A konzerv-ananász már nem tartalmaz bromélia-enzimet!