Hozzávalók:
20 dkg zellergumó
20 dkg alma (valamilyen kevésbé édes fajta)
fél kk. porcukor fél citrom leve
2 ek. könnyű majonéz
fél dl tejszín
Elkészítés:
A meghámozott zellert uborkareszelőn vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, meghintjük a porcukorral és egy kevés citromlével elkeverve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Ha a zellercsíkok kissé megpuhultak, meghámozzuk az almát, és azt is vékony csíkokra vágjuk az uborkareszelőn.
Összekeverjük az almát a zellerrel, hozzáadjuk a tejszín és a majonéz keverékét. Ízlés szerint tehetünk még hozzá a citromléből, sóból, cukorból. Jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: