Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Marinált ponty



Hozzávalók:
6-8 szelet ponty
olaj a sütéshez
10 dkg liszt
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa

A marinádhoz: 2 ek. porcukor
0.5 dl jó minőségű fehérborecet
2-3 ek. extra szűz olívaolaj
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors

Elkészítés:

A megtisztított, lecsöpögtetett, megszárított pontyszeleteket besózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk (a halszeleteket először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk). A bundás halszeleteket forró olajban kisütjük.

A papírtörlőn lecsöpögtetett sült halakat egymásra helyezzük, úgy, hogy a rétegek közé hagymakarikákat helyezünk.

A marinád összetevőit csomómentesre keverjük és a halra öntjük. Hűtőszekrényben letakarva 2-3 órán át érleljük, majd tálaljuk.

További karácsonyi receptek [0]


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/karacsony28.htm