Hozzávalók:
6-8 szelet ponty
olaj a sütéshez
10 dkg liszt
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
A marinádhoz: 2 ek. porcukor
0.5 dl jó minőségű fehérborecet
2-3 ek. extra szűz olívaolaj
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors
Elkészítés:
A megtisztított, lecsöpögtetett, megszárított pontyszeleteket besózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk (a halszeleteket először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk). A bundás halszeleteket forró olajban kisütjük.
A papírtörlőn lecsöpögtetett sült halakat egymásra helyezzük, úgy, hogy a rétegek közé hagymakarikákat helyezünk.
A marinád összetevőit csomómentesre keverjük és a halra öntjük. Hűtőszekrényben letakarva 2-3 órán át érleljük, majd tálaljuk.
További karácsonyi receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: