[1]Hozzávalók:
8 fürj
3 dl almabor
2 fej vöröshagyma
2 ek. méz
1 kk. zúzott koriander
25 g vaj
2 ek. növényi olaj
só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a mézet, a koriandert, a hagymát és az almabort. Tegyük bele a fürjeket és pácoljuk egy éjszakán át.
Melegítsük elő a sütőt (kb. 180° C-ra). Csepegtessük le a fürjeket, és papírtörlővel törüljük őket szárazra. A páclevet tegyük félre. Az olajat és a vajat hevítsük fel, majd sózzuk, borsozzuk a fürjeket, és pirítsuk meg. Ezután tegyük a megpirított fürjeket egy mélyebb tűzálló tálba, öntsük a szárnyasokra a páclevet, majd süssük kb. háromnegyed óráig. Akkor jó, ha a hús már omlós.
Tepsis burgonyával, rizzsel tálaljuk, petrezselyemmel és citromszeletekkel díszítsük.
További karácsonyi receptek [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: