Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Tejszínes csirkekrémleves olívabogyóval



Hozzávalók:
2 ek. vaj
2 ek. liszt
6 dl tyúkhúsleves
5 dl tejszín
2 egész főtt csirkemellfilé apró kockára vágva
15-20 db paprikával töltött, szeletelt zöld olívabogyó
15-20 db felszeletelt, magozott fekete olívabogyó
Elkészítés:

Ha nincs tyúkhúslevesünk, készítsük el 2 db tyúkhúsleves-kockából és 6 dl vízből. Melegítsük fel egy 3 literes lábasban a vajat, öntsük hozzá a lisztet, pirítsuk aranybarnára. Adjuk hozzá a tyúkhúslét, főzzük 10 percig. Keverjük hozzá a tejszínt, a csirkehúst, és főzzük még 10 percig. Keverjük bele az olívákat, és még 1 percig főzzük. Hidegen is nagyon finom.

További karácsonyi receptek [0]


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/tejszines_csirkekremleves