[1]Hozzávalók:
4 ek. liszt
2 ek. mustár
1 kk. bazsalikom
1 kk. kakukkfű
1 kk. só
1 kk. chilipor
1 kk. paprika
1 kk. szurokfű
1 kk. fokhagymapor
1 kk. hagymapor
2 kg rostélyos (bordacsonttal)
2 ek. Worcestershire-szósz
2 ek. szójaszósz
1 vöröshagyma négyfelé vágva
2 sárgarépa négyfelé vágva
1 zellerszár apróra vágva
1 babérlevél
2,5 dl száraz vörösbor
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet, a mustárt és a fűszereket, dörzsöljük bele a húsba, és tegyük egy mélyebb tepsibe. Öntsük rá a Worcestershire- és a szójaszószt. Rakjuk körbe a zöldségekkel, öntsük hozzá a bort.
Tegyük a 160 fokos előmelegített sütőbe, és gyakori locsolgatás mellett fél kilónként 40 percig süssük a húst. Ha a zöldségek hamarabb megsülnek, szedjük ki őket előbb.
További karácsonyi receptek [1]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [1]
Tanácsok: