Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Angyalcsók



Hozzávalók:
26 dkg darált mogyoró
4 ek. tejszín
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
egy csipet só
4 birsalma
1 narancs
2 ek. jó minőségű méz
5 dl narancslikőr
Elkészítés:

Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük.

A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni.

Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat, és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.

További karácsonyi receptek [0]


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [0]
Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/karacsony29.htm