Hozzávalók:
26 dkg darált mogyoró
4 ek. tejszín
3 tojás
6 dkg liszt
6 dkg cukor
egy csipet só
4 birsalma
1 narancs
2 ek. jó minőségű méz
5 dl narancslikőr
Elkészítés:
Keverjünk össze 20 dkg mogyorót a liszttel, a tejszínnel, a tojással, a cukorral és a csipetnyi sóval, majd 20 percig pihentessük.
A kompóthoz hámozzuk meg és vágjuk fel a birsalmákat. A narancs héját reszeljük le, levét facsarjuk ki. Adjuk hozzá a birsalmához a mézzel és annyi vízzel együtt, amennyi éppen ellepi. Kis lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Ha kész, hagyjuk lassan, fedő alatt kihűlni.
Ezt követően a mogyorós tésztából szaggassunk kiskanál méretű galuskákat, és forró olajban süssük aranyszínűre. A kihűlt birskompótot egy kis narancslikőrrel megbolondítjuk, belekeverjük a maradék mogyorót és a galuskára szedjük.
További karácsonyi receptek [0]
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [0]
Tanácsok: