[1]Hozzávalók:
80 g Gyermelyi nyolctojásos cérnácska
1 db gyöngytyúk
1 kg leveszöldség
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 g karfiol
100 g zöldborsó
só
szemes bors
1 szál lestyán
Elkészítés:
A megmosott gyöngytyúkot feltesszük vízben főni, ha felforrt, a habját leszedjük, és gyöngyöző forrással főzzük tovább. Hozzáadjuk a vegyeszöldséget, a hagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük, megsózzuk és beletesszük a lestyánt is. Ha képződik még hab a tetején, azt eltávolítjuk, és a hús puhulásáig tovább főzzük. Külön sós vízben megfőzzük a karfiolt és a borsót. Tálalásig félretesszük.
A levesből kicsit leszűrünk és a tésztát abban főzzük ki. A többi levet is átszűrjük, a zöldségeket feldaraboljuk, a gyöngytyúkot kicsontozzuk, húsát felvágjuk, és a borsó, karfiol hozzáadásával a tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok: