ELKÉSZÍTÉSE:
A fõtt sonkát és az apró kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg a vajban. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot, és olvasszuk fel (közben kevergessük meg). A tojást a zabpehellyel és a parmezánnal verjük habosra, öntsük a spenótra, és az egészet ízesítsük a fûszerekkel.
Egy sütõlapot alaposan vajazzunk ki, szórjuk meg a zabpehellyel és simítsuk rá a spenótos masszát. Szórjunk a tetejére vajforgácsot, és elõmelegített sütõben, 200 °C-on süssük kb. 30 percig.
Közben mossuk meg a paradicsomot és a mozzarellával együtt szeleteljük fel. A paradicsomés mozzarellakarikákkal felváltva rakjunk körbe egy nagy tányért, és 20 percre tegyük a hûtõszekrénybe. Az öntethez keverjük össze az ecetet a sóval, majd apránként, folyamatos keverés mellett (habverõvel) dolgozzuk hozzá az olajat. A sûrû mártással öntözzük meg a paradicsomot és a mozzarellát.
Ha a spenót kissé kihûlt, daraboljuk fel. A salátával tálaljuk. Könnyû, olasz vörösbor illik hozzá.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|