[1]Hozzávalók:
50 dkg magozott aszalt szilva
2 dl vörösbor
2 dl tejföl
4 dkg liszt
5 dkg cukor
1 kiskanál vaj
1-2 darab egész fahéj
3-4 darab szegfűszeg
egy csipet szerecsendió
egy csipetnyi só
Elkészítés:
Az aszalt szilvát leöblítjük és kimagozzuk, majd feldaraboljuk kb. 3-4 szeletre. A fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukrozott vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort. A tejfölből és lisztből simára kevert habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzátesszük a vajat és a sót, ízlés szerint szerecsendióval is megfűszerezhetjük. Jól összeforraljuk. Utólag még tetszés szerint igazíthatunk az ízesítésen. Melegen tálaljuk, díszítéséhez választhatunk citromkarikát, mentalevelet.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Ha gyermekek is fogyasztják, a vörösbort mellőzük az elkészítés során.
Előfordulhat, hogy az aszalt szilva a magozáshoz túl száraz, vagy kemény lehet, ilyenkor gőzön puhítsuk meg.
Ugyanezzel az eljárással készíthetünk aszalt meggyből vagy aszalt cseresznyéből is levest.
További karácsonyi receptek [1]
Nézze meg az EgészségPláza szakácskönyveit! [1]
Tanácsok: