Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Kelbimbó ropogós bacon chips-szel



th_kelbimbo_bacon.jpg [1]Hozzávalók:
fél kg kelbimbó
10 szelet bacon
só, bors

Elkészítés:

A kelbimbót mossuk meg és tisztítsuk meg a külső leveleitől. Forrásban lévő sós vízben főzzük kb. 10 percig, majd jeges vízben hűtsük le – így megőrzi élénk zöld színét –, és csepegtessük le.

Közben a bacont vágjuk kisebb csíkokra, és egy serpenyőben pirítsuk meg. Ha már ropogós, adjuk hozzá a kelbimbót, szórjuk meg őrölt borssal, és további 2-3 percig pirítsuk együtt.

Kitűnő köret karácsonyi pulykasült [1] mellé.


Elkészítési idő:
Kb. 20 perc
Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Készíthetjük sonkából is.

További karácsonyi receptek [1]


Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/kelbimbo_bacon_recept