Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Nem csak a meleg pasik vágynak jó külsőre

A külsejükhöz való viszonyukat tekintve nem sokban különböznek a heteroszexuális és a meleg férfiak: ugyanúgy izmos testre vágynak, az áhított cél érdekében pedig egyaránt hajlandók „női” eszközöket bevetni.

A Canberra Egyetem kutatóinak felmérése felfedte, hogy míg a nők vékonyak szeretnének lenni, a férfiak szexuális hovatartozástól függetlenül szikár és izmos külsőre vágynak. A tanulmány szerzője, Shane Greentree pszichológus szerint nehéz megmondani, hogy romlott-e a helyzet a férfi testképzavart illetően, de sokkal könnyebben beszélnek róla.

„Korábban, különösen a heteroszexuális férfiak körében ez tabutémának számított, úgy vélték, erről csak a nők és a melegek beszélnek.” – idézte a Daily Telegraph Greentree-t.

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a férfiak elégedetlenek a hasukkal és a derekukkal, de a testük többi részében nem találnak kivetnivalót. A felmérés szerint az érintettek szívesen keresnének segítséget problémájukkal kapcsolatban, de az is kiderült, hogy ebben bizonyos korlátokba ütköznek.

A mindkét tanulmányban részt vevő Dr. Vivienne Lewis szerint a testképpel kapcsolatos probléma valós és foglalkozni kell vele, ugyanis meglepően sok férfit érint a főként nőknek tulajdonított diétázás vagy a bulimia. Az érintettek valós száma azonban nem ismert, a férfiak ugyanis nehezebben ismerik be, hogy ilyen problémájuk van.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/ferfiak-teskep