2022. Augusztus 16. kedd
1 . oldal
A külsejükhöz való viszonyukat tekintve nem sokban különböznek a heteroszexuális és a meleg férfiak: ugyanúgy izmos testre vágynak, az áhított cél érdekében pedig egyaránt hajlandók „női” eszközöket bevetni.

A Canberra Egyetem kutatóinak felmérése felfedte, hogy míg a nők vékonyak szeretnének lenni, a férfiak szexuális hovatartozástól függetlenül szikár és izmos külsőre vágynak. A tanulmány szerzője, Shane Greentree pszichológus szerint nehéz megmondani, hogy romlott-e a helyzet a férfi testképzavart illetően, de sokkal könnyebben beszélnek róla.

férfiak, testkép, testalkat

„Korábban, különösen a heteroszexuális férfiak körében ez tabutémának számított, úgy vélték, erről csak a nők és a melegek beszélnek.” – idézte a Daily Telegraph Greentree-t.

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a férfiak elégedetlenek a hasukkal és a derekukkal, de a testük többi részében nem találnak kivetnivalót. A felmérés szerint az érintettek szívesen keresnének segítséget problémájukkal kapcsolatban, de az is kiderült, hogy ebben bizonyos korlátokba ütköznek.

A mindkét tanulmányban részt vevő Dr. Vivienne Lewis szerint a testképpel kapcsolatos probléma valós és foglalkozni kell vele, ugyanis meglepően sok férfit érint a főként nőknek tulajdonított diétázás vagy a bulimia. Az érintettek valós száma azonban nem ismert, a férfiak ugyanis nehezebben ismerik be, hogy ilyen problémájuk van.


Forrás: Medipress
2009. 09. 18.
Ossza meg: Kövessen minket:Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés