Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Hántolt kendermagból készült pesto



th_hantolt-kendermag-pesto-recept.jpg [1]Hozzávalók:
2 csokor finomra vágott friss bazsalikom
1-2 gerezd fokhagyma préselve
5 evőkanálnyi hántolt kendermag
tengeri só, bors vagy Cayenne-bors ízlés szerint
1-2 dl olívaolaj
1–3 evőkanál kenderolaj
Elkészítés:
Minden összetevőt egy tálba teszünk, és jól elkeverjük
Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:
A hagyományos pestóhoz hasonlóan használhatjuk tésztákhoz, salátákhoz, kenyérre kenve.
Tanácsok:
A kendermag optimális összetételben tartalmaz telítetlen zsírsavakat (olaj-, linol-, és gamma linolsavak). Kitűnő proteinforrás: mintegy 24%-a protein, ami nagy részben különösen jól emészthető formában van jelen, és megtalálható benne mind a nyolc, az emberi szervezet számára esszenciális aminosav.


A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/hantolt-kendermag-pesto-recept