Hozzávalók





2 csokor finomra vágott friss bazsalikom

1-2 gerezd fokhagyma préselve

5 evőkanálnyi hántolt kendermag

tengeri só, bors vagy Cayenne-bors ízlés szerint

1-2 dl olívaolaj

1–3 evőkanál kenderolaj


ELKÉSZÍTÉSE:
Minden összetevőt egy tálba teszünk, és jól elkeverjük
TIPPEK:
A hagyományos pestóhoz hasonlóan használhatjuk tésztákhoz, salátákhoz, kenyérre kenve.
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
A kendermag optimális összetételben tartalmaz telítetlen zsírsavakat (olaj-, linol-, és gamma linolsavak). Kitűnő proteinforrás: mintegy 24%-a protein, ami nagy részben különösen jól emészthető formában van jelen, és megtalálható benne mind a nyolc, az emberi szervezet számára esszenciális aminosav.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|