A Cleveland Clinic munkatársai egy listát állítottak össze azokról az ételcsoportokról, amelyeket mindenképpen érdemes ilyenkor is rendszeresen fogyasztani. A zabpehely segítségével szervezetünkbe vihetjük azokat a tápanyagokat, amelyekre szükségünk van. Cinkben gazdag, ami erősíti az immunrendszert, bőségesen található benne rost, ami az emésztés mellett szívünk egészsége szempontjából sem elhanyagolandó.
A leves szintén egy fontos téli alternatíva. A legtökéletesebb verzió a csirkés alapú zöldségleves, sok répával, brokkolival. Ügyeljünk arra, hogy ne sózzuk túl a levest.
Sósan szép az élet! Hogyan lehet sóval gyönyörű a bőr? [0]>>> [0]
Amire talán nem gondolunk azonnal, adja magát: sushi. A tonhallal és lazaccal feldobott sushi-tekercsek fantasztikus D vitamin-forrásként funkcionálnak. Az extra D vitaminra azért van szükség, mert télen ritkán süt ki a nap.
Végül pedig a brokkoli és a karfiol nyersen, párolva és sütve egyaránt a barátunk, rendkívüli módon erősíti az immunrendszert azokban az időkben, amikor az influenza és a nátha futótűzként terjed.