Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Most is ehetünk zöldségeket!

Amikor nem jutunk könnyen friss, gusztusos zöldségekhez és gyümölcsökhöz a téli szürkeségben, hajlamosak vagyunk elhanyagolni a helyes táplálkozást.

A Cleveland Clinic munkatársai egy listát állítottak össze azokról az ételcsoportokról, amelyeket mindenképpen érdemes ilyenkor is rendszeresen fogyasztani. A zabpehely segítségével szervezetünkbe vihetjük azokat a tápanyagokat, amelyekre szükségünk van. Cinkben gazdag, ami erősíti az immunrendszert, bőségesen található benne rost, ami az emésztés mellett szívünk egészsége szempontjából sem elhanyagolandó.

A leves szintén egy fontos téli alternatíva. A legtökéletesebb verzió a csirkés alapú zöldségleves, sok répával, brokkolival. Ügyeljünk arra, hogy ne sózzuk túl a levest.

Sósan szép az élet! Hogyan lehet sóval gyönyörű a bőr? [0]>>> [0]

Amire talán nem gondolunk azonnal, adja magát: sushi. A tonhallal és lazaccal feldobott sushi-tekercsek fantasztikus D vitamin-forrásként funkcionálnak. Az extra D vitaminra azért van szükség, mert télen ritkán süt ki a nap.

Végül pedig a brokkoli és a karfiol nyersen, párolva és sütve egyaránt a barátunk, rendkívüli módon erősíti az immunrendszert azokban az időkben, amikor az influenza és a nátha futótűzként terjed.



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/telvegen-is-zoldsegek