Hozzávalók:
50 dkg busaszelet
50 dkg burgonya
zsemlemorzsa
1 dl olívaolaj
1 pohár tejföl
2 fej fokhagyma
2 db paprika
1 db padlizsán
1 db közepes méretû patisszon vagy cukkini
2 szem paradicsom
csipetnyi erõs paprika
só, bors
rozmaring, oregánó, kakukkfû, borsikafû, petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A busafiléket megmossuk, bekenjük fokhagymával, megsózzuk, rászórjuk a borsot, a rozmaringot és az oregánót. 2 evõkanál olívaolajjal kikenjük a tûzálló edényt, beleszeljük az uborkagyalun legyalult hámozott burgonyát, padlizsánt és a patisszont szeletelve. Megkenjük sóval, egy csipetnyi erõs paprikával, oregánóval, kakukkfûvel, borsikafûvel és rozmaringgal.
A burgonyaágyba felszeletelt paradicsomot teszünk, ráhelyezzük a busafiléket, megszórjuk reszelt sajttal, az egészet leöntjük egy nyers tojással elkevert 2dl tejföllel és a sütõben puhára sütjük. A paprikaszeleteket is a burgonyaágyba tesszük.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus
Tippek:
Tanácsok: