Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

C-vitaminos busafilé



Hozzávalók:
50 dkg busaszelet
50 dkg burgonya
zsemlemorzsa
1 dl olívaolaj
1 pohár tejföl
2 fej fokhagyma
2 db paprika
1 db padlizsán
1 db közepes méretû patisszon vagy cukkini
2 szem paradicsom
csipetnyi erõs paprika
só, bors
rozmaring, oregánó, kakukkfû, borsikafû, petrezselyemzöldje

Elkészítés:

A busafiléket megmossuk, bekenjük fokhagymával, megsózzuk, rászórjuk a borsot, a rozmaringot és az oregánót. 2 evõkanál olívaolajjal kikenjük a tûzálló edényt, beleszeljük az uborkagyalun legyalult hámozott burgonyát, padlizsánt és a patisszont szeletelve. Megkenjük sóval, egy csipetnyi erõs paprikával, oregánóval, kakukkfûvel, borsikafûvel és rozmaringgal.

A burgonyaágyba felszeletelt paradicsomot teszünk, ráhelyezzük a busafiléket, megszórjuk reszelt sajttal, az egészet leöntjük egy nyers tojással elkevert 2dl tejföllel és a sütõben puhára sütjük. A paprikaszeleteket is a burgonyaágyba tesszük.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:
Dr. Duschanek Valéria táplálkozás-biokémikus
Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept10.htm