[0]
Hozzávalók:25-30 db fagyasztott, elõfõzött garnélarákfarok
3-4 gerezd fokhagyma
3 ek. vaj
1 csapott ek. majoránna
1 db citrom
só
Feta sajtos pirítós:
10-12 db toast-kenyér1 gerezd fokhagyma1 doboz feta sajt (pl. Fetaki; vagy natúr ízesítésû Philadelphia sajtkrém)
Elkészítés:
2 ek vajat felolvasztunk egy serpenyõben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Megsózzuk, lefedjük fedõvel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfõtt, levesszük a fedõt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. vajat, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.
A toast-kenyereket megpirítjuk, még melegen megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük feta sajttal, és máris tálaljuk. A citromot négy részre vágjuk, a rák mellé kínáljuk.
Elõételként is kiváló (ilyenkor természetesen valamivel kevesebbet készítünk személyenként), vacsorára is nagyszerû.
Elkészítési idő:
Energia (kcal):
Energia (kj):
Forrás:
Tippek:
Tanácsok:
Ez az étel a candida-diéta bármely szakaszában fogyasztható, de csak a sajt nélkül! A pirítóshoz használjunk a sajt helyett vajat, így is nagyon ízletes lesz.