ELKÉSZÍTÉSE:
2 ek vajat felolvasztunk egy serpenyõben, hozzáadjuk a még fagyott garnélát. Megsózzuk, lefedjük fedõvel, és annyi vízen pároljuk, amennyi a rákból kiolvad. Kb. 15 perc múlva, amikor a lé már nagyjából elfõtt, levesszük a fedõt, rátesszük a majoránnát, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon a víz. Hozzáadjuk a maradék 1 ek. vajat, az összezúzott fokhagymát, még egyszer megsózzuk, rövid ideig sütjük.
A toast-kenyereket megpirítjuk, még melegen megdörzsöljük fokhagymával, megkenjük feta sajttal, és máris tálaljuk. A citromot négy részre vágjuk, a rák mellé kínáljuk.
Elõételként is kiváló (ilyenkor természetesen valamivel kevesebbet készítünk személyenként), vacsorára is nagyszerû.
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK:
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|