Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Paradicsommal és fetával töltött padlizsán



Hozzávalók:
2 közepes méretû, hosszában kettévágott padlizsán
2 ek. olívaolaj
2 közepes méretû paradicsom
200 g feta sajt
2 ek. apróra vágott metélõhagyma
só és frissen õrölt bors
a díszítéshez: 2 tk. frissen vágott metélõhagyma

Elkészítés:

Egy éles késsel vagdossuk be a padlizsán húsát, majd egy kicsit permetezzük be olajjal. Tegyünk a padlizsánt sütõpapírra, majd a mikrosütõnk legmagasabb fokozatán (8-900W) fõzzük a zöldséget kb. 3-5 percig (vagy ameddig a húsa meg nem puhul).

Vegyük ki a sütõbõl, majd óvatosan, a héjat meg nem sértve kanalazzuk a puha padlizsánhúst egy mixerbe. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fetát, a metélõhagymát és dolgozzuk össze a géppel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kanalazzuk vissza a padlizsánhéjakba (esetleg valamilyen csinosabb, a szendvicskrém tárolására alkalmas edénybe), szórjuk meg metélõhagymával.

Pirított barna kenyérrel tálaljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/toltott_padlizsan.htm