2024. Április 24. szerda


Hozzávalók:
2 közepes méretû, hosszában kettévágott padlizsán
2 ek. olívaolaj
2 közepes méretû paradicsom
200 g feta sajt
2 ek. apróra vágott metélõhagyma
só és frissen õrölt bors
a díszítéshez: 2 tk. frissen vágott metélõhagyma


ELKÉSZÍTÉSE:

Egy éles késsel vagdossuk be a padlizsán húsát, majd egy kicsit permetezzük be olajjal. Tegyünk a padlizsánt sütõpapírra, majd a mikrosütõnk legmagasabb fokozatán (8-900W) fõzzük a zöldséget kb. 3-5 percig (vagy ameddig a húsa meg nem puhul).

Vegyük ki a sütõbõl, majd óvatosan, a héjat meg nem sértve kanalazzuk a puha padlizsánhúst egy mixerbe. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fetát, a metélõhagymát és dolgozzuk össze a géppel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd kanalazzuk vissza a padlizsánhéjakba (esetleg valamilyen csinosabb, a szendvicskrém tárolására alkalmas edénybe), szórjuk meg metélõhagymával.

Pirított barna kenyérrel tálaljuk.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés