Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Rizottó tavaszi zöldségekkel



rizotto1 [0]
Hozzávalók:
400 g rizottónak való rizs
300 g sárgarépa
300 g spárga
250 g sampinyongomba
100 g halványítózeller
1 l marhahúsleves (vagy húsleves kockából)
1/4 l fehérbor (levessel helyettesíthetõ)
100 g margarin
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán (frissen reszelve)
1 csokor bazsalikom

bors

Elkészítés:

A zellert vékonyan felkarikázzuk, a sárgarépát hasábokra, a spárgát 2 cm-es darabokra vágjuk, a gombát meg vékonyan felszeleteljük. A margarint egy fazékban felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vörösés fokhagymát, majd a rizst kifehérítjük (megfuttatjuk a margarinon). Ezután felöntjük 1/4 l borral, felforraljuk, hozzáadjuk a marhahúslevest és az elõkészített zöldségeket, majd 35-40 percig lefedve fõzzük. Ha a rizs az összes folyadékot magába szívta, sózzuk, borsozzuk. Röviddel a fõzés befejezése elõtt belekeverjük a reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomleveleket.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:

Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/hrecept25.htm