2024. Március 29. péntek


Hozzávalók 4-6 személyre:
400 g rizottónak való rizs
300 g sárgarépa
300 g spárga
250 g sampinyongomba
100 g halványítózeller
1 l marhahúsleves (vagy húsleves kockából)
1/4 l fehérbor (levessel helyettesíthetõ)
100 g margarin
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán (frissen reszelve)
1 csokor bazsalikom
bors


ELKÉSZÍTÉSE:

A zellert vékonyan felkarikázzuk, a sárgarépát hasábokra, a spárgát 2 cm-es darabokra vágjuk, a gombát meg vékonyan felszeleteljük. A margarint egy fazékban felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vörösés fokhagymát, majd a rizst kifehérítjük (megfuttatjuk a margarinon). Ezután felöntjük 1/4 l borral, felforraljuk, hozzáadjuk a marhahúslevest és az elõkészített zöldségeket, majd 35-40 percig lefedve fõzzük. Ha a rizs az összes folyadékot magába szívta, sózzuk, borsozzuk. Röviddel a fõzés befejezése elõtt belekeverjük a reszelt sajtot és az apróra vágott bazsalikomleveleket.









Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés