Nyomtatás 
Forrás: Vital.hu (https://mail.vital.hu)

Zöldséges árpaleves



Hozzávalók:
fél pohárnyi árpa
2 szem burgonya
1 kis fej hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
zeller
olaj

Elkészítés:

Az árpát hideg vízben beáztatjuk 6-8 órára. Friss vízben felforraljuk, 10-15 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és folytatjuk a fõzést, amíg meg nem puhulnak.

Egy evõkanál olajon megpároljuk (nem pirítjuk!) az apróra vágott hagymát, utána sorban a hosszúkás csíkokra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellert. Mindezeket hozzáadjuk a leveshez, és együtt felforraljuk.


Elkészítési idő:

Energia (kcal):

Energia (kj):

Forrás:
Meiszner Katalin
Tippek:

Tanácsok:



A cikket a vital.hu-n az alábbi címen találja meg:
https://mail.vital.hu/themes-inter/rec/zoldseges_arpaleves.htm