ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felén megfuttatjuk a fél karikákra vágott hagymát, rátesszük a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel, majd összepirítjuk. Az olaj másik felén megpirítjuk a karikára vágott cukkinit, azt is sózzuk, borsozzuk.
Ezután besamelt készítünk: a vajat felmelegítjük, belekeverjük a lisztet, és habzásig melegítjük. Ekkor belekeverjük a forró tejet, habverővel simára keverjük és félretesszük. Amikor kicsit kihűlt, belekeverjük a tojások sárgáját.
A tésztát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a besamelmártással, a sóval, borssal, szerecsendióval, és fehérjéből felvert habbal lazítjuk. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe vagy formába tesszük a tészta felét, ráhalmozzuk a gombát és a cukkinit, majd a maradék tésztát. A tetejére sajtot reszelünk.
Előmelegített, 180°C-os sütőben 30-40 percig sütjük, a sütőből kivéve10 percig pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk. Adhatunk mellé tejfölt vagy sajtmártást.
65 perc
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|