Hozzávalók
![](/images/hozzav_sav.gif)
![](/images/hozzav_sav.gif)
![](/images/hozzav_sav.gif)
![](/images/hozzav_sav.gif)
1 kg édesburgonya
![](/images/hozzav_sav.gif)
1 dl tejszín
![](/images/hozzav_sav.gif)
1 dl tej
![](/images/hozzav_sav.gif)
7 dkg vaj
![](/images/hozzav_sav.gif)
só, frissen őrölt bors
![](/images/hozzav_sav.gif)
![](/files/i_edesburgonya_pure.jpg)
ELKÉSZÍTÉSE:
A fóliába csomagolt, villával megszurkált édesburgonyát sütőlapon süssük puhára (45-60 perc), vagy sütőben süssük addig, amíg már könnyen át tudjuk szúrni egy hústűvel. Ha elkészült, hámozzuk meg és villával vagy turmixgépben törjük péppé. A pépesítés közben fokozatosan adjuk hozzá a tejet, a tejszínt, majd a vajat is. Keverjük egészen selymesre.
TIPPEK:
Egy kis szerecsendióval vagy fokhagymával karakteresebbé tehetjük.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|