ELKÉSZÍTÉSE:
A csonthéjasokat, az aszalt gyümölcsöket és a zselés cukrokat apróra vágjuk és lisztben meghempergetjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a felolvasztott margarint, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a gyümölcsöket. Alaposan összedolgozzuk. A sütőformát, mely lehet őzgerinc- vagy kuglófforma, kivajazzuk és belisztezzük, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél (kb. 130-140ºC-on) sütjük 50-60 percig. A formában hagyjuk kihűlni. Ezt követően kiboríthatjuk az edényből és bekenhetjük felolvasztott csokoládéval, amihez kevés olajat is adagolhatunk; vagy megszórhatjuk porcukorral. Kínáláshoz ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|