ELKÉSZÍTÉSE:
A finomra vágott zöldpaprikát, a vékonyra vágott újhagymát, egy gerezd felszeletelt fokhagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a felszeletelt cukkinit, a patisszont, lefedve pároljuk.
Ezalatt serpenyőben felforrósított olajra dobjuk a darabokra vágott csirkemellet és a másik gerezd szeletelt fokhagymát. Keverés nélkül sütjük, ha megpirult, megforgatjuk a darabokat, és elzárjuk a tüzet, hogy saját gőzében puhuljon puhára. A közben megpárolódott zöldségekre rászórjuk a piros paprikát, pirítjuk, majd rádobjuk az apróra vágott paradicsomot is.
A tejfölt kevés vízzel, a liszttel és a tejszínnel simává keverjük, és ráöntjük a zöldségekre, rádobjuk a leveskockát is. Felforraljuk, majd a csirkékre öntjük a paprikás zöldségeket. Ekkor már ne főzzük tovább, mert a csirkemell megkeményedik.
Csirkecombból is készülhet, ekkor a combot fedő alatt kell párolni sütésekor mindaddig, míg puha nem lesz.
30 perc
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|