2024. Március 29. péntek


Hozzávalók
100 g Gyermelyi négytojásos hosszúmetélt
4 db Gyermelyi tojás
160 g cukor
100 g kókuszreszelék
160 g liszt
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
20 g áztatott mazsola
5 dl tej
porcukor a szóráshoz
Az öntethez:
80 g cukor
fél csomag vaníliás krémpor
3 dl tej


ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztát a tejben megfőzzük, a visszamaradt tejet később felhasználjuk. A tojásokat felütjük, 2 db fehérjét és 3 evőkanál cukrot félreteszünk. A többit habosra keverjük. Belekeverjük a 2 fehérjéből cukorral felvert habot, a mazsolát és a főtt tésztát. Kivajazott kilisztezett tepsibe téve 150-180 °C-os sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük az öntetet. A cukor felét karamellizáljuk, majd felöntjük tejjel. Ha forr, a jól kikevert krémporral sűrítjük és a maradék cukorral ízesítjük. Kiforraljuk és a felszeletelt, porcukrozott pite mellé tálaljuk.








Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés