Hozzávalók
320 g Gyermelyi négytojásos kagylótészta
30 dkg tofu
2 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 kisebb cukkini
2 db zsenge sárgarépa
10 dkg paprika vegyesen
10 dkg padlizsán
5 dkg bambuszrügy
só
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál reszelt gyömbér
4-6 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl zöldség alaplé (lehet kockából is)
ELKÉSZÍTÉSE:
Kevés olajon megkaramellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, cukkinit, sárgarépát, a kockára vágott paprikát, padlizsánt és összepirítjuk. Sózzuk, ízesítjük gyömbérrel, zúzott fokhagymával és a szójaszósszal. Az alaplé hozzáadásával roppanósra pároljuk.
Vízzel kevert keményítővel sűrítjük, belekeverjük a szeletelt bambuszrügyet, a főtt tésztát és a kockára vágott, olajban aranysárgára sütött tofut. Összeforraljuk és tálaljuk.
Vízzel kevert keményítővel sűrítjük, belekeverjük a szeletelt bambuszrügyet, a főtt tésztát és a kockára vágott, olajban aranysárgára sütött tofut. Összeforraljuk és tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|