ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához gyúrjuk össze a lisztet a hideg, kockákra vágott vajjal, egy csipet sóval és 1-2 evőkanálnyi vízzel. Golyóvá formázva, fóliába téve fél-egy órára tegyük hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra. Mossuk meg és tisztítsuk meg a spárgát: vágjuk le a szár fás végét, a héját pedig hántsuk le egy zöldséghámozóval. (A rügyhöz ne nyúljunk!) Vágjuk 3-4 cm-es darabokra, a sonkát/bacont pedig csíkokra.
A tésztát kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk kör alakúra, és béleljünk ki vele egy kerek sütőformát. Egy tálban villával kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejszínt, a reszelt sajtot, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. A spárgát és a sonkát tegyük a tésztára, és öntsük rá a tojásos-tejszínes masszát. Kb. 40 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|