2022. Január 21. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Lehet-e valaki homoszexuálisból heteroszexuális?

Tisztelt Doktor Úr!

20 éves fiú vagyok és az úgymond „problémám” nem hétköznapi. Fiatalabb koromban rájöttem (13-14 év), hogy meleg vagyok. Szexuálisan vonzottak a férfiak és jó pár évig több férfi partnerem is volt, az aktusban az aktív fél szerepét töltöttem be. Nem rejtegettem magamat, szüleim és közeli rokonaim is tudják, hogy homoszexuális vagyok.
Néhány hónapja kezdődtek az úgymond megmagyarázhatatlan dolgok, hihetetlenül elkezdtem vonzódni a nők iránt. Olyan mértékig, hogy a férfiak már nem is teljesen izgatnak fel, leggyakrabban leszbikus pornót nézek, és három nővel is volt szexuális kapcsolatom. Könnyű lenne azt mondani magamnak, hogy: örülj neki, de soha nem csináltam gondot a másságomból sem. A kérdésem tulajdonképpen az lenne, hogy ez az állapot azonosítható a biszexualitással? Ha igen, akkor miért változik periódikusan? Hiszen a férfiakkal és a nőkkel is élvezem az együttlétet, de teljesen más időszakokban.
Válaszát előre is köszönöm.

kékdongóKedves Kérdező, valamilyen mértékig mindenki „biszexuális”, ma már tudjuk, hogy 100%-os heteroszexuális ember nincsen. A szexuális orientáció ráadásul – különösen fiatal korban – változhat is, az Ön esete nem egyedi. Teljesen lényegtelen, hogy milyen címkét ragasztunk az esetére – nevezhetjük akár biszexuálisnak is – az a lényeg, hogy el tudja fogadni magát az éppen aktuális szexuális preferenciáival együtt.

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés