2022. Január 21. péntek

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


„Csak lélegzet-visszafojtással érem el az orgazmust”

Kedves Dr.Vizi János,

 31 éves nő vagyok, kiskorom óta rendszeresen önkielégítek, az évek során rutinná vált módszeremmel hosszú másodpercekig tartó orgazmust vagyok képes produkálni amit lélegzetem visszatartása mellett viszonylag erős fizikai ingerléssel érek el. (Pár másodperc után, amikor elfogy a levegőm akkor ér el az orgazmust...próbáltam más módszerrel, de csak így megy...)

Mindez nagyszerű dolog, viszont ezzel csak az a probléma, hogy eddig mindössze 3 férfival volt dolgom életemben, és igaz mindegyikkel élveztem a szexet, ill. valamiféle orgazmus érzés is *kerülgetett* szex közben (nem biztos hogy az volt) :), de soha nem értem el azt orgazmus szintet mint amit önkielégítéssel. (Igaz, a háromból egyszer voltam igazán szerelmes, de akkor is úgy éreztem viszonzatlanul)

Abban reménykedem, hogy majd ha megtalálom az igazit mindez változik, viszont attól tartok, hogy soha senki nem fog úgy kielégíteni mint amire vágyom. És már a környezetem is azt sugallja felém, hogy elérhetetlennek tűnök, és hogy nekem senki se jó!

Merthogy, általában szeretnek a férfiak, van kikből válogatni, de valahogy nem találom az igazit...Mivel hosszú ideje nincs senkim, az a sejtésem, hogy összefüggésben lehet a dolog az említett önkielégítési kérdéssel...

A fő baj az, hogy annál sokkal szégyenlősebb vagyok, hogy mindezt a *titkomat* megosszam a férfiakkal, vagy hogy előttük szex közben visszatartsam a lélegzetem...inkább azt szeretném ha egyszerűbb úton (fulladozás nélkül) is ki tudnék elégülni...

Kérdésem, hogy ön szerint reménykedhetem abban, hogy eljön az igaz szerelem amikor megélhetem a lelki testi kiteljesedést, vagy lehet, hogy nem lesz olyan férfi aki nekem megfelel...??!

Mit javasol, hogyan javíthatnék a helyzetemen?

Válaszát előre is köszönöm!

üdv,

anonim kérdezőKedves Kérdező, nem tudom, rossz hír-e vagy sem, de a szerelem és az orgazmus között nincs különösebben szoros összefüggés. Sőt, gyakran az összefüggés bizonyos értelemben fordított is lehet. Például az Önéhez hasonló esetekben gyakran tapasztaljuk, hogy a személy minden további nélkül "felvállalja" az átlagtól kisebb-nagyobb mértékben eltérő szexuális igényeit, szolkásait olyasvalaki előtt, akibe nem szerelmes, aki számára nem fontos, de szigorúan titkolja egy számára fontos partner előtt.

 

Azt nem részletezte, mit jelent a "viszonylag erős fizikai ingerlés" és ezt vajon ez megvalósítható-e az aktus során? Az sem derült ki, hogy vajon ezt sem szívesen mondaná el a partnerének, vagy ezzel nincs, nem volt gondja?

A lélegzet-visszatartás, ha valóban pár másodpercig tart, nem igazán tűnik igazán problémának. Ez nem túl ritka, spontán, értsd nem tanult, "begyakorolt" jelenség nőknél, férfiaknál is a csúcspont körül, tehát könnyen elképzelhető, hogy a partner, aki előtt titkolni igyekezne a dolgot, egyáltalán nem lepődne meg, hiszen már látott ilyet. De a jelenség önmagában sem "extrém", annak sem, aki esetleg még nem találkozott hasonlóval, ha azt mondja pl., hogy olyan jó veled, hogy elakad tőle a lélegzetem, higgye el, a partnere nemhogy nem fog megütközni ezen, hanem két számmal nagyobb lesz a mellénye:) Mindez akkor igaz, ha valóban csak másodpercekről van szó, egy hosszabb légzéskimaradás – ami egyébként ritkábban, de szintén előfordul – ijesztő lehet a partner számára. Férfiaknál, nőknél is előfordul, hogy a légzésszünet azért alakul ki a csúcspont körül, mert egy nagy belégzés után hosszú kilégzés következik, gyakran különféle hanghatások kíséretében:) Ez ugyanúgy a levegő "elfogyásához" vezet, mint a légzés visszatartása, tehát ha ilyenre alakítja át a "légzéstechnikájét" az szintén nem fog föltűnni senkinek. Ezt kipróbálhatja, begyakorolhatja önkielégítés közben is.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy alternatív utakat találjon az orgazmus eléréséhez. Ehhez szükség lenne a jelenlegi viselkedése részletesebb felmérésére és annak alapján új viselkedésminták kidolgozására, ami már meghaladja egy ilyen tanácsadás kereteit, személyes konzultáció során lehetséges.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés