2022. Január 22. szombat

válaszok: szex, pszichiátria

Dr. Vizi János szexológus, pszichiáter válaszol


Ha a férfi túl hamar befejezi az aktust

Doktor Úr!

Párommal 16 éves korunk óta vagyunk együtt, most 21 évesek vagyunk tehát immáron 5 éve. Nekem Ő volt az első férfi az életemben, neki viszont több kapcsolata is volt.

2 éve megcsalt, mert bejött egy új lány a képbe, ezért szakítottunk. De 2 hónap után nagy küzdelemmel, mégis visszaküzdötte magát hozzám mert rájött, hogy még mindig engem szeret.

Azóta valahogy a szex lerövidült köztünk, gyorsan elmegy. Ahogy elkezdődik az aktus, rá 3-4 percre el is megy. Nagyon aggasztja ez Őt, hogy nem tud kielégíteni így, és ebben szeretném a tanácsát kérni, hogy mivel lehetne meghosszabbítani az együtléteinket. A kapcsolatunkban nincs más probléma, ezt sosem hozom szóba, ő is csak szex után, amikor már csak fekszünk egymás mellett. A szex is változatos, nem tudom mi a baj, miért lehet ez Vele. Félek, miattam. Szeretni nagyon szeret, mindennap elmondja ezt ezzel sincs gond.

may89Kedves Kérdező, kérdés, milyen hosszú volt az aktus a szakításuk előtt? Olyan esetekben, amikor a korábban jelentősen hosszabb idő nagyon megrövidül, akkor meg kell keresni a dolog okát. Az egyik ok lehet, ha a szakítás óta esetleg ritkábban vannak együtt. Előfordul ilyesmi különféle húgy-ivarszervi fertőzések esetén is, ezeknek általában – de nem mindig – más tünetei is vannak, pl. gyakori vizelési inger, viszkető-csípő érzés, kisebb-nagyobb fájdalmak, stb. Ha tapasztalnak ilyesmit, fel kell keresni egy urológust. Gyakoribbak a pszichés okok, pl. elképzelhető, hogy a barátjának lelkifurdalása van Önnel szemben, vagy egyszerűen nagyon bizonyítani akar és "túlpörgeti" magát, stb. Ha kiderül valami tesi-lelki ok, akkor azt kell kezelni, leküzdeni, ha nem, illetve az eredmény nem kielégítő, akkor különféle gyógyszeres és viselkedésmódosító kezelések jönnek szóba elsősorban.

 

Vásároljon a Vital EgészségPlázában! >>

Dr. Vizi János
Vital - egészségügyi linkcentrumKeresés