ELKÉSZÍTÉSE:
Kovászos uborkát nem csak nyáron lehet készíteni! A nagyobb uborkákat héjastól vastag karikákra vágjuk, jól besózzuk, majd fokhagymával, kapor zöldjével, tormával együtt egy jól záródó csavaros üvegben meleg, világos helyre állítjuk. Három nap múlva kinyitjuk, és készen várja, hogy felhasználjuk.
A leves elkészítéséhez 2 evõkanál megmosott árpát 2 pohár vízben, lassú tûzön, egy órán át félkészre fõzünk. A fõzetet leöntjük (kitûnõ ital, ha kihûlt!) az árpát szitában átmossuk. 8 dl forró vízben felteszünk fõni 2 darab kockára vágott burgonyát az árpával együtt, közben 1 kanál olajon megfonnyasztunk egy kis fej hagymát és egy kis szál sárgarépát. A sós uborkának levágjuk a héját, majd apróra daraboljuk. Valamennyi hozzávalót együtt összeforraljuk. Ízlés szerint hozzáönthetünk 2 dl uborkalevet.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|