ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet összekeverjük a sóval, a curryporral, a borssal, a pirospaprikával és sütõporral. A közepébe mélyedést készítünk, amelybe beleütjük a tojást. A vajforgácsokat a liszt szélén körben elhelyezzük, és az egészet gyorsan összegyúrjuk. A tésztát kb. 5 cm átmérõjû, 15 cm hosszú rúdra formáljuk, és beleforgatjuk, sõt jól belenyomkodjuk a szezámmagba. Hideg helyre tesszük.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és vajon üvegesre pirítjuk. A májat megszabadítjuk a zsírjától és az ereitõl, megmossuk, leszárítjuk, 2 cm nagyságú kockákra aprítjuk, és a hagymához adjuk. Fedõ alatt 5 percig együtt pároljuk, majd hagyjuk kihûlni. Megborsozzuk, és a levével, a tejszínnel, a kakukkfûvel és a majoránnával együtt pürévé turmixoljuk. A petrezselymet is hozzáadjuk a májkrémhez, majd sóval ízesítjük.
A sütõt 200 fokra elõmelegítjük. A tésztaroládot fél cm-es szeletekre vágjuk, és a sütõlemezen egymás mellé helyezve tíz perc alatt aranybarnára sütjük. Rácson kihûtjük, végül vastagon megkenjük májkrémmel.
Darabonként körülbelül 3 g fehérjét, 5 g zsírt, és 5 g szénhidrátot tartalmaz.
kb. 55 perc
|
darabonként 81 kCal - 0 kJ / személy
|
|