ELKÉSZÍTÉSE:
A fûszeres pácot egy nappal korábban is elkészíthetjük. Forraljuk fel a rumot és a két evõkanál vizet, hagyjuk lobogni kb. 3 percig. Kicsit hûtsük le, adjuk hozzá az ecetet és a páchoz való többi összetevõt, majd az egészet turmixoljuk össze. A fûszeres pácból szedjünk ki 2 evõkanálnyit egy kisebb edénybe, keverjük össze a cukorral, a ketchuppal és a szójaszósszal.
Tegyük a csirkét egy mélyebb edénybe, csorgassuk rá a lime levét, majd kenjük be a páccal. Fedjük be, és tegyük hûtõbe minimum négy órára (akár egy egész éjszakára is bent hagyhatjuk a hûtõben).
A sütéshez elõször forrósítsuk fel 350°C-ra a barbecue-sütõt. Vegyük ki a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyük a sütõre bõrével lefelé, vagy szúrjuk grillnyársra. Mintegy 50-55 perc alatt süssük át.
A tálaláshoz daraboljuk fel a csirkét, és a pácból készített ketchupos-szójaszószos, vagy egyéb grillszósszal tálaljuk.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|