ELKÉSZÍTÉSE:
A cukorborsóhüvelyeket megmossuk és megtisztítjuk. Fõzzük 3 percig forró, sós vízben, hûtsük le, majd egy szûrõn csepegtessük le. A megmosott és megtisztított salátát tépdessük apró darabokra. A póréhagymát és a paradicsomot tisztítsuk és mossuk meg, a hagymát karikázzuk fel, a paradicsomot pedig vágjuk fel kockákra vagy szeletekre.
A szalonnát egy teflonserpenyõben, zsiradék hozzádása nélkül pirítsuk aranybarnára, ha kihûlt aprítsuk fel. Az apróra vágott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citromlével, majd sóval és frissen õrölt borssal ízesítsük pikánsra. A hozzávalókat forgassuk meg salátalében, majd osszuk szét tálkákban.
Ropogós, fokhagymás baguette kiválóan illik hozzá.
|
kCal - 0 kJ / személy
|
|